Monday, December 31, 2012

good bye, 2012!

Dua jam menuju 2013,
waktu terus berjalan ketika kaki berhenti menapak...

Aku terpaksa beranjak mesti hati enggan pergi.
Waktu memaksaku untuk melewati setiap detik ketika aku ingin diam di detik tertentu.
Waktu memaksaku membuka mata untuk melihat dunia.

Satu periode telah kuhadapi.
365 hari telah aku lewati,

Aku melihat banyak duka sahabat-sahabat yang kehilangan orang terkasih.
Aku baru mengetahui bahwa orang yang kuat adalah orang dapat bertahan ketika ia kehilangan orang yang paling dikasihinya.

Aku melihat banyak juga tawa yang menghiasi hari mereka.

Aku sendiri mengalami berbagai macam peristiwa yang sebelumnya tidak pernah aku tahu.
Banyak yang harus aku terima, banyak yang harus aku buang..

Jika Tuhan berkehendak, masih ada ratusan hari lain yang akan ku lalui...
Kemana Ia akan membawaku, aku tidak tahu..
Namun hatiku akan tetap percaya aku tidak pernah ditinggalkan..
Sebab itu, setiap malamnya akan aku lewati dengan syukur :)

Friday, December 28, 2012

waktu dan kamu

Waktu yang lampau memang sudah berlalu tapi semua masih terbawa waktu
Selalu bersamaku kemanapun ku pergi
Kuanggap ini bukan hal yang negatif, ataupun positif Ini hanya reaksi netral yang dihasilkan dari reaksi masa kini dan harapan masa depan
Seperti jarum, menyakiti kedua pihak namun menyatukan
Atau mungkin seperti gunting yang memisahkan
Sesuatu yang indah yang tercipta meski tak selalu terungkap
Terbungkus sang waktu sehingga kita tidak dapat melihatnya

Saturday, December 22, 2012

I have read one of my friends' blog and realized how mature she is.
She said that whoever you are, as long as you are a human, you have at least a problem in your life.
And she definetly right.
For me, I used to keep asking why for every problem I faced. but now, I can stop asking and continue have faith that My Father in heaven is doing everything for shape and turn me into my best.
And the important thing is I never walk alone.
I may not see all over the world.
I don't even understand how the words of God created all the beautiful things in this world completely either.
But surrounded by family, best friends, and other good people, it is clearly enough to see that I am loved by Him...

2 Samuel 7:28

28 And now, O Lord God, you are God, and your words are true, and you have promised this good thing to your servant.

Sunday, December 16, 2012

Miracles happen

Miracle happens everytime I take a breath
Miracle happens when I open my eyes every morning
Miracle happens when I can hear their laugh
Miracle happens when I think about you

ONE WORD

SPEECHLESS.

Friday, December 7, 2012

Prajurit yang kesepian

Prajurit yang kesepian melangkahkan kakinya di atas bebatuan
Tertatih melewati derita yang dilawannya dengan senyuman
Hanya dalam hati yang tersayat air mata ikut menetes
Ia menghadap langit dan sadari betapa terbatas penglihatannya.
Prajurit yang kesepian Tiada dapat mengeluh dalam berperang
Terdiam untuk bersembunyi dari letusan senjata musuh
Tidak dapat mencegah debu mewarnai wajahnya.
Prajurit yang kesepian Hitam debu itu tak sehitam hatinya.
Merah itu bukanlah merah Biru tidak lagi biru
Jarak pandang terlalu sempit untuk melihat semua
Prajurit diciptakan bukan untuk mengerti tapi untuk menerima
Apa dayanya untuk mengubah? Adakah asanya untuk berubah?
Apa yang membuat hijau terlihat menjadi hitam?
Hatinya curiga karena munculnya ungu ketika hanya kuning, biru, dan putih yang ada.
Mengapa cahaya ikut tenggelam?

Ah, apalah gunanya ia bertanya?


Prajurit diciptakan bukan untuk mengerti.
Hanya diciptakan untuk menerima.

Saturday, December 1, 2012

Me again :)

Hello It's me again. Missed me? Ok, berhubung kemampuan bahasa Inggris gua menurun, mari menggunakan bahasa Indonesia saja. Baiklah, setelah dilihat-lihat, ditimang-timang, dan diperhatikan, jumlah post di Blog di Bulan Oktober dan November sangat berbeda. Bukannya minat menulis yang menurun, hanya saja baiknya gua menambah perbendaharaan kata-kata atau belajar merangkai kata sehingga bisa menghasilkan kalimat yang seaktual-aktualnya. So, I'm Back. Yes, ME...! Gua gak pernah merasa senyaman ini. Feel free to be my self,both good and bad. So this is not only about me. This is about us. Perfectly together forever. :)

Tuesday, November 13, 2012

Monday, November 5, 2012

P 56:3

Jadi ceritanya bulan ini gua udah mengosongkan semua jadwal ngajar maupun les di weekday. Memang agak sedih sih karena berarti harus belajar sendiri. Ya tapi itu bukan masalah besar. Dengan kata lain profesi gua sekarang ini (selain pengajar di salah satu sekolah musik) adalah jobseeker.
Pada awalnya gua lulus, gua berpikir akan mudah mendapatkan pekerjaan seperti yang sudah-sudah. Makanya gua mau dua bulan seneng-seneng dulu. Ternyata saudara-saudara, cari kerja memang mudah, dapetin yang cucok yang susah.. xD

The worst part of finding a job is .... "PENIPUAN".

Gua hampir aja kena tipu.. :(
Jadi gua liat di salah satu website job vacancy gitu tentang suatu kerjaan. Gua melamar sebagai management trainee. Beberapa hari kemudian gua mendapat e-mail undangan untuk interview. Awalnya gua senang banget karena gua cek lagi website nya, mereka lagi mengembangkan usahanya di negara-negara Eropa. Gua coba liat, produk apa sih yang mereka jual.. Di situ gua mulai curiga karena kok gua ga menemukan apa yang sebenarnya mereka produksi. Pikiran-pikiran curiga itu gua ganti dengan positive thinking. Gua pikir, lokasi kantornya aja di M.H. Thamrin..., pasti bukan kantor abal-abal..
Nah, malam hari sebelum gua interview, gua coba googling dengan keyword nama perusahaannnya.

Sad, auto text yang keluar "nama perusahaan itu"(Spasi)Penipu.

Ada yang gak beres nih, pikir gua.. Gua buka link-link nya ternyata itu blog suaminya yang istrinya hampir kena tipu. Gak cuma satu link aja, bahkan ada forum diskusi tetang penipuan itu.

Gua lega sih. Puji Tuhan, gua perlu ngeliat muka-muka penipu itu.
Gua juga percaya Tuhan sudah menyiapkan pekerjaan yang terbaik untuk anak-Nya.


When I'm afraid, I will trust in you.. 
Psalm 56:3

Saturday, October 27, 2012

Baru ngertiiii...

Akhirnya gua baru ngerti sekarang tentang bermacam-macam hal.

Gua baru ngerasain apa arti peribahasa "tua itu pasti, dewasa itu pilihan"
Kehidupan itu menyerahkan keputusan kepada gua. Sikap gua itu keputusan gua.
Dalam menjalankan kehidupan respon perasaan maupun sikap gua menjadi hak gua. Gua berusahalah untuk gak emosian lagi atau kebawa perasaan.
Gua suka heran juga ngeliat orang yang sudah menerima yang terbaik dalam hidupnya tapi kok gak mau gitu berbagi, mengalah, atau malah mau mengambil hak gua orang lain. Dalam situasi menghadapi orang itu gua gak mau lagi untuk menyalahkan diri  gua atas tindakan yang dia pilih. Kadang gua mikir, apa tindakan gua salah sampe dia kaya gitu. Kalau dia ngambek dan gak suka berarti itu pilihan dia untuk berespon seperti itu. Jadi gua gak perlu terlalu kebawa perasaan gak enak.

Gua baru ngerti kenapa dulu tuh mantan pacar gua marah kalau gua ga mau minta pertolongan dia.
Gua baru ngerasain ternyata rasanya tuh kaya lu tau sahabat lu lagi dalam kesulitan tapi dia gak bilang sama lu dan sekalipun dia bilang lu ga bisa bantuin apa-apa.
:(

Nah, sekian dulu yaa.
Semoga akan ada banyak hal-hal lainnya yang gua ngerti dan bisa gua tulis di blog ini.
Kalau punya pendapat sendiri monggo dikomentari yaa..
:D



Student #2

Okay, kali ini gua akan bercerita tentang murid gua berinisial B. Seorang laki-laki yang udah SMA. Pertama kali gua liat dia, orangnya agak aneh. Kepalanya nunduk kalau jalan dan punggungnya dibongkokkin sama dia.
Kalau lagi latihan dia juga jarang menatap mata gua. Kalau gak diinstruksiin dia juga ga bakal gerak. Awalnya agak bingung juga sih ngajarnya gemana karena otak gua udah berasumsi yang aneh-aneh. Ternyata setelah gua coba ngajar dia, orangnya memang sedikit lebih lambat mengerti daripada orang apda umumnya. Dia pernah mau berhenti main piano karena gak punya piano. Orangtuanya gua liat berusaha banget beliin dia piano. And finally he's got one.
Sulit untuk mendeskripsikan B lebih lanjut karena B sendiri orangnya sangat pendiam.
Mama nya pernah bilang sih kalau B anaknya pemalu banget. Gua pernah terkejut waktu tau ternyata dari rumahnya ke sekolah musik itu mengendarai motor sendiri. Tadinya gua kira dia anak yang di-protect banget sama ortunya.
Gua salut sih sama B dan keluarganya karena gua merasa keduabelah pihak itu pantang menyerah.
Untuk B gua sarankan lebih belajar ketukan. Misalnya gak ada metronome coba clapping dengan ngikutin arah detik jarum jam. Terus B belum hafal tuh do = C, re = D, mi = E, fa = F, sol = G, la = A, si = B.
Penjarian B juga masih belum bagus. Semoga B semakin rajin berlatih jadi setidaknya bisa memperbaiki posisi jari dulu. Semangat yaa B.

Because of you by Kelly Clarkson

I will not make the same mistakes that you did
I will not let myself cause my heart so much misery..
I will not break the way you did you fell so hard
I've learned the hard way to never let it get that far

Because of you I never stray too far from the sidewalk
Because of you I learned to play on the safe side so I don't get hurt
Because of you I find it hard to trust not only me but everyone around me
Because of you I am afraid....

I lose my way and it's not too long because you point it out
I cannot cry because I know that's weakness in your eyes
I forced to fake a smile, a laugh everyday of my life.
My heart can't possibly break when it wasn't even whole to start with

Because of you I never stray too far from the sidewalk
Because of you I learned to play on the safe side so I don't get hurt
Because of you I find it hard to trust not only me but everyone around me
Because of you I am afraid...

I watched you die
I heard you cry every night in your sleep
I was so young You should have known better than to lean on me
You never thought of anyone else
You just saw your pain
And now I cry in the middle of the night for the same damn thing

Because of you I never stray too far from the sidewalk
Because of you I learned to play on the safe side so I don't get hurt
Because of you I try my hardest just to forget everything
Because of you I don't know how to let anyone else in
Because of you I'm ashamed of my life because it's empty
Because of you I am afraid....

Because of you

Because of you

Wednesday, October 24, 2012

Student #1

Last day teaching on weekday! Antara sedih dan senang. Hahaha..
Untuk mengenang masa-masa ini maka gua ingin menulis tentang karakter murid-murid gua.
Tentu saja namanya dirahasiakan. Hehe..

Murid yang pertama akan gua ceritakan adalah seorang laki-laki kelas 6 SD.
Inisialnya G.
Dia baru dua bulan jadi murid gua. Dulunya dia murid rekan gua tapi mungkin karena kurang cocok jadi mereka berpisah.. *lho. hehehe..
Rekan gua sudah mewanti-wanti gua ketika tau muridnya pindah ke gua.
Dan memang sih pas ngajar G ampun deh, geleng-geleng gua.
Gak mau dibilangin anaknya. Orangnya suka-suka. Misalnya gua minta dia main lagu nomor 1, kalau dia mau ya dia main. Kalau dia gak mau, dia bakal bolak balik buku terus main lagu lain -_-"
Kalau udah gitu kan gua nya yang mesti tegas. Pertamanya gua masih nurutin dia. Masih pelajari karakternya gemana. Tapi kok dia belum berubah-berubah gua baik-baikin juga. Akhirnya gua berbicara dengan lantang,
Gua : "Siapa gurunya?"
G    : "Kakak"
Gua : "Sekarang main yang ini!"
G    : *nurut
Gua : (dalam hati "HAHAHA")
Tapi pernah juga dia marah sama gua. Canggih ya anak sekarang, bisa loh ngebentak gurunya..
Gara-garanya dia masih berusaha main lagu terus gua koreksi karena dia mainnya salah.
Dari situ gua bisa liat kalau dia tipe nya anak yang mau ngelakuin semuanya dulu baru habis itu diajarin. Jadi gak bisa tuh gua koreksiin pas dia lagi main lagu.
G suka banget ngobrak ngabrik barang-barang bawaan gua. Metronome gua sering banget dimain-mainin. Kalau liat gua bawa laptop dia langsung buka laptopnya terus bilang "mau main game". Nah, ini kesempatan buat gua untuk membuat dia latihan. Kalau dia mau latihan dan nurut sama gua, 10 menit terakhir dia boleh main game online. Fantastis nya dia bisa loh lancar main lagu nya.
Makanya dia itu cerdas kalau gua liat. Untuk G, gua berharap supaya dia bisa serius main piano nya. Kalau neken tuts piano jarinya harus sesuai sama yang di partitur, jangan ngasal aja.
Semangat G!

Tuesday, October 23, 2012

Pergi

Hanya tinggal beberapa hari lagi bisa santai dan menikmati kota dimana aku dilahirkan.
Bogor mungkin memang sudah tidak sesejuk dahulu, tapi kehangatannya masih tetap terasa.
Hampir semua jalan pernah menjadi saksi bisu perjalanan kehidupanku.
Langit malam dan awan yang berhembus bergantian melihatku bertumbuh.
Kemanapun kaki ku melangkah selalu ada tempat yang dapat kutuju.
Semua kenyamanan yang ada disini membuatku takut untuk beranjak.
Tapi adalah bodoh bagiku bila aku tidak pergi untuk kehidupan yang lebih baik.
Aku harus kembali ke ibukota. Kali ini bukan hanya untuk menuntut ilmu tapi juga untuk mengais rejeki.
Jakarta tidak seramah Bogor.
Aku belum terlalu mengenal kota itu. Aku tidak mengerti harus melangkahkan kaki kemana jika aku tersesat. Siapa yang harus aku tuju bila aku kesulitan? Semua terasa jauh.
Aku takut harus sendirian saat malam datang.

Monday, October 22, 2012

Bunga

Bunga jangan layu
aku sudah memberi air untukmu
jangan layu

Bunga jangan layu
hadirmu sudah lama tak kulihat
masakan harus layu secepat ini

Tetaplah merekah (atau gantikan dengan yang lain)

Saturday, October 20, 2012

To know more to love more

Saturday and Sunday are not really weekend for me. What do you usually on weekend?
Hang out with friends or your boyfriend/girlfriend maybe, spend a lot time in front of tv, wake up not as early as weekday,
most of people do in weekend is rest and lazier than weekday.
Poor me, I must do my duty as music instructor in Saturday and do sunday service in Sunday.. Where is my rest day? Sorry I don't mean to complain here I just want you to know that I'm all human.

Everytime I feel like that, I think about everything God has given to me. I work and I got money, have some friends in music school, enhance my music skill. Being a sunday school teacher, I can see much smiles in children, singing with children, tell some stories. Yes, those are happiness for me. Maybe what my high school friend is right. He writes this words in his social network

If you never feel sad, you never know how does it feel to be happy. If you never feel lonely, you never know how does it deal to share with a bunch of people. All thing in life contradicts itself, but without one another, you can't say that you're really feeling alive.

Thank God for all of these feelings..

Friday, October 19, 2012

October

On the last day of September I was hope I could skip this October.
October would be so long without do nothing. Oh yeah, I haven't got another job yet.
And life was so boring... but who knows this month is so amazing.
I thankful I could through this month and I'm pretty sure I would regrets if I didn't see anything in Oct.
Graduation, Friends, Family, those are great things to me.
I have some dreams for November.
A better job, join the choir that I want, learn Japanesse more serious, create more songs maybe..., enjoy the music.
I still have faith that God will protect as He did from the first time he created me.
11 days left to November.. 
Thy will be done.
<3

Tuesday, October 16, 2012

Dua hari untuk selamanya :)

Apa yang dapat kamu lakukan dalam waktu dua hari dengan orang-orang yang kamu sayangi?
Apa yang ingin kamu wujudkan ketika kamu memiliki sisa waktu 48 jam dengan mereka?

Kami dapat berenang bersama. Menikmati setiap percikan air yang menyentuh kulit.
Kami dapat berjemur di bawah terik matahari dan merasakan kehangatannya.
Kemudian terkejut karena perubahan warna kulit kami.
Setelah itu aku menyadari bahwa kehangatan memang membawa perubahan :)
Kami dapat bernyanyi bersama. Membuat melodi-melodi indah seperti kenangan kami.
Kami dapat tertawa bersama bahkan pada hal-hal yang sebenarnya tidak lucu.
Kami menikmati malam bersama
dan dengan lugu memesan makanan dengan rasa pedas yang tidak tertahankan.
Kami tidur bersama-sama dan terkejut saat terbangun karena melihat wajah yang lain tepat di depan wajah kami.

Saat kami kehilangan arah untuk menentukan tujuan, kami selalu kembali ke awal dimana semua dimulai.

Ketika detik-detik terakhir akan terlewati, yakinlah itu bukan yang terakhir.

Doa akan tetap mempersatukan ketika bahkan ketika jarak memisahkan kita.
Doa adalah cara kita memeluk dari jauh...

I'm gonna miss our togetherness, guys..
(I already miss it)

:")

Friday, October 12, 2012

Bernyanyi~

Udah sekitar dua bulan aku berlatih vokal. Bernyanyi ternyata bukan hal yang mudah untukku. Sepertinya  butuh les untuk menjadi lebih percaya diri dulu baru les vokal.
Tapi senengnya, aku punya temen yang bisa jadi coach buat nyanyi. Sabar banget deh.. Coba tebak siapaaaaa....~

Dan senangnya lagiiiiiiiiiii.... aku menemukan link yang bagus buat pemanasan sebelum nyanyi.. 

1. http://soundcloud.com/vokalplus/pemanasan-latihan-01-humming

2. yang susah yang ini nihhh... belum bisa-bisa...

http://soundcloud.com/vokalplus/pemanasan-latihan-02-lip-trill

3. kalau yang ini pas banget untukku biar artikulasinya jelas

http://soundcloud.com/vokalplus/pemanasan-latihan-03

4. link yang ini juga mantap...

http://soundcloud.com/vokalplus/pemanasan-latihan-04-pelemasan

Terima kasih Mas Indra Aziz yang udah berbagi. Semoga cita-cita untuk masuk di choir nya Mas Indra Aziz bisa kesampean di tahun depan.. Habisin tahun ini untuk latihan dulu deh..

Thursday, October 11, 2012

The answer

Finally I realize my last decision is wrong.
Differences is not about hating someone especially someone you love the most.
And guys, hating me will not make me stop loving you.
That's the very best decision I can make.
:)

Tuesday, October 9, 2012

Enjoying life


I've just finished my recital. It was awesome. Haha.. proud of it. Proud of myself no matter what others say… Proud of the efforts I did. Sometimes people doesn't see the efforts and they don't want to know the pain behind something you have got finally.
Thanks for Karince and Bombie because they are attended my performance. We took a walk to Botani Square. We had fun. Then Bombie went home. I and Karince back to the mall and … an idea crossed to our mind. We attended to stranger’s wedding party. Hahaha.. -.-“
I hope it was the only craziest thing I did.. xP

Hmm.. The feeling of sad and happy seem so close... Sometimes I can feel both feelings at the same time. For example, when I graduated of course I’m happy but in the other side I do sad because I will meet my close friend rarely since our domicile is so far each other.

One thing that I should learn is to enjoy every moment fighting fear with confidence.
Stand with my own feet.. What would life be if I had no courage to attempt anything?
I want to develop all my skills in every ability that God has given to me.
And enjoy the journey...

Good bye to childhood and teens life. I have been growing up..
Welcome my early adulthood life. 
Enjoying the present. Enjoying being mature..
Enjoying to be my self..

Monday, September 24, 2012

good bye, don't cry, and smile :)

I'm not a perfect child, not a perfect sister, not a perfect cousin, not a perfect friend, and i don't even perfect for my self. I'm not perfect at everything that conenct me into relationships with other humans.
There are always problems with communication. I often can't tell exactly what's on mind to around.
Sometimes I can't understand what other's meant as they wish.  In other time, I talk about statements that I can't accept personally. My morality holds my opinions to somebody for the sake of keeping their heart. but I doesn't I can't be honest. I can be all I am when I am with people whom I trust and love. But my trust and love maybe can't be felt by them, especially when I express it. They've thought I hate and judge them with my feelings and that's just horrible because everything messed up. My feelings ruined everything. I won't regret anything. at least I try. I've been thinking about this and I'm sure they will be better without me. Let's go back to the past when you are all have never met me. When I wasn't a part of this group. Let's go back into the past when you all are fine with my absence. I'll go on my own way but please, just don't forget me.

Saturday, August 18, 2012

mencari jalan pulang

Perlahan mulai terlihat pelangi dari hujan badai semester delapan. Kelas, skripsi, persahabatan... semua yang berhasil membuat air mataku akhirnya jatuh juga. Perlahan aku mulai merasa bahagia dengan pilihan-pilihan yang aku buat sendiri. Perlahan aku menyadari bahwa semua yang aku alami tidak lain hanya untuk membuatku dewasa. 
Namun rasanya aneh. Ketika pelangi muncul, aku terlampau gembira. Hilang kendali. Pegangan hidup yang aku tetapkan mulai mengalami banyak kompromi. Semua sudah selesai pikirku,tak ada lagi yang harus kupikirkan. Saatnya bersenang-senang - dengan caraku..
Ibaratnya seperti ini..

Ketika mobil berjalan di daerah terjal, sang supir akan sangat berhati-hati, membuka matanya lebar-lebar agar tidak mengalami kecelakaan. Sangat berbeda bila di jalan tol. Sang supir cenderung lebih cepat mengantuk dan ketika itu terjadi, potensi kecelakaan makin tinggi.

Aku memang gembira dengan semua yang terjadi, tentu saja. Tapi aku hilang arah...
Itu membuatku merasa hampa. kosong.
Aku tidak mau tersesat lebih jauh lagi dan terjebak dalam kehampaan ini...

Saturday, August 11, 2012

Which way to go....

Sitting in a seat I'm waiting on one of my students come.
Listening other students practicing piano, keyboard, and violin.
I realize I'm falling in love for the first time... with music...

After passed my theses defense I decided to focus on learning (and enjoying) music.
For me it is so hard of enjoying something. Some people tell me that I am so serious in this life.
Now here I am... Enjoy, relax, see the world in a different perspective.

I have taken a vocal class. I was late and my teacher kind a young handsome guy :3
I felt so nervous. He told me that I should come on time next class but.... I was late again. five minutes late. I thought it made him bad mood so he looked stern at me. I hope that was just my feeling not in reality. He said I have a problem with give out my voice to the air. He is right. It is difficult to talk about what's on my mind or what's happening. I guess I'm not good at verbal ability and have limitation vocabulary.

I also have taken a violin class. My teacher... I guess he need to learn how to be more patient. I can teach him if he let me but give me a free of charge. HAHA... I had no idea why I CAN'T follow the beat exactly. I need to practice more and more.

What makes I'm afraid is deciding a wrong option. Yesterday I talked to my boss and he told that life is choice. He described what I can get if I still working in his office. He told me he would promote me to be a manager in his music school and my salary will be two digits in my early adulthood. And also I have more time to learn violin and improve my skill on piano. I can imagine how happy my life if I can life like that.
But I know. Life is not that simple. I've learnt about four years in university with my parents' money. How could I do nothing with it... I want to work in formal office with some colleague, have lunch in a restaurant, talk about business, chit chat about each life, make a lot of friendships...    
     
I have to choose... Deep in my heart, I want to stay in music but I can't. In October (after graduation) I will start looking for a job.. Wish me luck..

Thursday, August 2, 2012

Unreal vs. Real Life

Sangat prihatin melihat sinetron di Indonesia yang tokohnya selalu sempurna 100% entah itu jahat 100% atau baik 100%. Gua sendiri ga tau apa sinetron itu cerminan masyarakat Indonesia pada umumnya atau karena ada sinetron itu jadinya orang Indonesia mencontoh perilaku tokoh-tokohnya.
Misalnya dalam suatu konflik di sinetron ada orang yang salah.. tokoh itu dibuat seolah-olah dia adalah manusia paling jahat sedunia. Ada lagi tokoh yang jadi 'korban'. Kesannya tokoh itu adalah orang yang baik, gak pernah bikin dosa, selalu dijahatin, orang paling menderita sejagad raya.. Pokoknya orang itu gak pernah bahagia kecuali di akhir cerita karena akhir cerita sinetron tuh pasti berujung si tokoh baik hidup bahagia selamanya.

That's so unreal.

Di kehidupan yang sebenarnya tuh sejahat-jahatnya orang, pasti orang itu punya pikiran baik. Sebaik-baiknya orang, pasti orang itu punya pikiran jahat. Konflik di kehidupan nyata juga gitu. Ga ada yang 100% bener ataupun 100% salah. Gua pikir itu hal yang wajar. Sayangnya, budaya dan nilai yang ada di masyarakat mengharuskan semua orang itu baik 100%. Semua orang menuntut kesempurnaan menurut versinya masing-masing. Persepsi masing-masing. Inilah yang membuat konflik dalam diri seseorang maupun konflik dengan orang lain. Manusia harus menyesuaikan persepsinya sendiri dengan harapan dan tuntutan masyarakat... 

Saturday, July 28, 2012

HAPPY \(^0^)/


"berdasarkan hasil rapat dari sidang skripsi kamu dan kompre maka kamu dinyatakan lulus"

kata dosen penguji satu sambil terlihat membereskan kertas-kertas yang ada di sekitarnya, tapi saat ia berkata 'lulus' pandangannya beralih kepadaku.


Perasaanku sangat lega, Sejujurnya sangat 'shock' karena beberapa hari sebelu sidang, aku mendengar ada temanku yang tidak lulus. Dengan proses pembuatan skripsi yang begitu rumit, susahnya bertemu dengan pembimbing, pendeknya waktu untuk menyusun analisis, sulitnya mencari subjek, masih adanya beberapa mata kuliah, dan hal-hal lainnya yang cukup berat aku alami dan membuat aku ragu apa aku dapat lulus Juli ini. 


I was keep on running for my theses and decided not to stop without knowing if it will finish in July.

Sambil harap-harap cemas menunggu hasil semester genap ini juga karena kalau ada satu saja mata kuliah yang tidak lulus berarti harus tunggu sidang sampai semester depan. Puji Tuhan, semuanya lulus dengan hasil yang memuaskan.


Beberapa hari kemudian aku mendapat kabar bahwa tanggal untuk sidang skripsiku sudah ditentukan 24 Juli 2012. Rasanya setiap harinya adalah perjuangan melawan rasa gelisah dan ragu. Aku sempatkan menginap di rumah Dhanie untuk belajar teori kepribadian bersama untuk sidang kedua setelah sidang skripsi. Di rumahnya, kami hanya sempat mempelajari tiga tokoh saja dari sekitar lima belas tokoh.


Aku kembali ke rumahku dan setiap hari aku mempelajari teori kepribadian tersebut sampai sebelum hari sidang. Tentu saja aku sudah membuat presentasi jauh sebelum hari sidang jadi aku tidak perlu memikirkan hal tersebut lagi. Aku hanya perlu mengecek semua slide-nya dan memastikan semua sudah lengkap.


Ruang Rapat lt.4 Jam 08.00-10.00. Dengan dosen penguji satu yang seorang Doktor dan dosen penguji dua yang merupakan seorang praktisi ilmu psikologi. Sempat beberapa menit aku protes sama Tuhan tetapi kemudian aku tersadar aku tidak boleh mengandalkan kekuatan siapapun kecuali Dia.


Malam sebelumnya banyak sekali yang mendukungku dengan mengirim pesan singkat, rekaman suara, mention di twitter, bbm atau bahkan bertemu langsung padaku. Semua itu membuatku merasa aku tidak sendiri melalui proses ini. Mereka sangat berjasa.


Aku tidak dapat tidur. Seberapapun aku berusaha.. Aku tidak dapat tidur nyenyak.


Jam empat pagi aku bersiap dan jam lima aku berangkat dari Bogor diantar oleh adikku dan ditemani ayahku. Sekitar jam 6 aku sudah ada di depan sekretariat. Bertemu dengan beberapa dosen. Mereka menyemangatiku dengan perkataannya. Aku berusaha untuk tetap santai. 


Ketika ingin mempersiapkan presentasi di ruangan sidang, aku melihat dosen penguji dua sedang membaca sesuatu yang aku duga adalah skripsiku. Sekitar jam tujuh aku mendengar dia berbincang dengan dosen penguji lain dan pembimbing kalau ternyata dia salah baca skripsi. Aku merasa tenang juga. karena dengan begitu aku berpikir bahwa ia tidak terlalu memahami skripsiku seutuhnya. Namun kenyataannya berbeda. Pada saat sidang, justru ia yang lebih banyak berbicara dibanding dosen penguji lain. Setelah melewati detik-detik menengangkan, aku harus melewati detik menegangkan lainnya yaitu sidang teori kepribadian. Bertolak belakang lagi dengan pemikiranku. Ternyata sidang teori kepribadian tidak sesulit yang aku bayangkan sebelumnya.

Setelah sidang selesai aku keluar ruangan dan mengabarkan berita gembira ini kepada ayah dan teman-temanku yang lainnya. Terima kasih, Tuhan. Fantastis!

Wednesday, July 18, 2012

forgetting dreams

Hello guys. How are you? It has been a long time I haven't been writting a post. It because my internet is very bad and can't connect when I want to use it. Poor me.. -,-"

for your information, I will have my judgment day on next Tuesday. It means about 6 days for preparation. Thanks for all people, all prayers for me so I can go this far...
While waiting the day, I do some useless things  like reading my favorite comic: 'detektif conan', wacthing tv, daydream, and sleeping...
'till I know I will be a pianist in Church Service for twice, in the morning and evening..
I just feeling o.O" down...
I feel I don't have any talent in music but God gives me that ability to learn piano, guitar, and violin.
I regret why I can't use time to explore them.. :( 

not only in music.... almost everything that God has given to me.
I haven't do so much with them...
time, study, and so on...
I haven't given the best yet.
and it makes me so useless.

I wrote about dream... but not anymore..
I forget about giving the best.
I forget about my dreams.
I forget about my wishes
I forget about eveything.

I guess I need take a pen and write again my dreams then take it in my room.

I just hope - before I close my eyes forever I can do the best for the people around me, for the nation, for the world... 

"Don’t wait to feel powerful or confident. Move ahead in your weakness, doing the right thing in spite of your fears and feelings." - Rick Warren

Tuesday, July 10, 2012

Kos Bandung (Update)

http://ccyyeevvss.blogspot.com/2011/07/rumah-kos-edelweiss.html

Jl. Bukit Resik 5 no. 3
Bandung
100m dari Unpar

saat ini tersedia:
Kamar 1 (lt.1): kamar mandi dalam. 700rb/bln, 7jt/tahun + +
Kamar 3 (lt. 1): kamar mandi luar. 350rb/bln, 3 jt/ tahun ++
Kamar 6 (lt. 2): 450/ bln. 4,5jt/ tahun ++


++: air, listrik, internet


hubungi:
owner: dr. Nuraini
0813-8603-6573 / 0878-7052-2920


Penjaga kos
Bu Lilis: 0852 2349 8472

Monday, July 9, 2012

the best man in every year

a man who never give up

Eventhough we are not so close I can feel you in my each step
You have your own way to show us how deep your love for us
I love you even when you are not around
and I want to make you proud

You don't talk so much
but you work too much
You keep everything alone and try not to make us worry
You know there's no perfect life but you've tried making our life to be easy
A very responsible man for your family

Thanks for teach me how to be tough
Thanks for teach me not to give up in every situation
Thanks for loving us so deeply
I'm sorry for a wrong thought about you
I thank God I have a dad like you

You know,
You always be the best..
The best.

I want the world to know that I have a very great dad.
I love you, dad.. Happy birthday. :*


Thursday, June 28, 2012

Observer =D

Tiga puluh menit menuju jam setengah satu.
Menunggu seorang dekan untuk tanda tangan beberapa surat buat keperluan buat sidang.
Ruang baca di perpustakaan lt. 2 merupakan tempat yang paling tepat.
Dingin dan seharusnya tenang (aaa.. no really sih.. hampir semua belajarnya bersuara.. -_-")

Daripada bosen nunggu juga, mari mengobservasi!

Tiga orang di depan gua. Seorang cewe berambut panjang, cowo berkemeja, dan cowo berkaca-mata.
Lewat pembahasan yang mereka lakukan, gua menduga bahwa mereka anak Fak  Ekonomi.
Orang yang di tengah itu, yang ngajarin.
Dia lebih dominan ngajarin si cewe dengan lembutnya. Hahaha.. Udah kodrat kali yaaa..
Sewaktu cowo yang di sebelahnya nanya, dia bilang 'bentar, bentar, bentar' sambil ngomong ke si cewe. Setelah selesai ngebahas sama si cewe. Dia bilang gini ke temennya: 'udah ngerti belum lu, njing'
. . . . .......
Sepertinya tidak perlu diperpanjang lagi observasi tiga orang di depan gua ini.

Oke, pindah ke sebelah kiri gua.
Empat laptop berjejer, tapi hanya dua orang cowo yang ada di kelompok meja itu. Merekapun hanya fokus ke satu laptop saja. Sejujurnya gua ga tau apa yang mereka lakukan.. Nyahahahhaa...~

Kelompok  meja di depannya ada tiga orang. Tiga orang dengan di depannya buku dan alat tulis. Dua orang terlihat sibuk dengan buku mereka masing-masing. Satu orang lagi sibuk dengan handphone nya... 

Di sini sepertinya tidak ada yang terlihat menarik. Hanya saja pasti akan sangat merindukan suasana ini nantinya. =D

Monday, June 25, 2012

Sunday

Thank God,
Thank guys,
Thank people..

for made my Sunday so special

=D

Sunday, June 24, 2012

he never sleep by don moen

When you've prayed every prayer that you know how to pray
Just remember the Lord will hear and the answer in on it's way
Our God is able
He is mighty
He is faithful


And He never sleeps He never slumbers
He never tires of hearing our prayer
When we are weak He becomes stronger
So rest in His love and cast all of your cares on Him


Do you feel that the Lord has forgotten our need
Just remember that God is always working in ways you cannot see
Our God is able
He is mighty He is faithful 

Thursday, June 21, 2012

think about future..

Beberapa saat belakangan ini banyak hal yang membuatku berpikir lebih dari biasanya..

qou vadis....?

Tuesday, June 12, 2012

knowing this my friend!

If you have something wrong in your heart, you better admit it rather than hide it.
You better talk to the people you dislike about your problem with his/her behavior than talk about it behind him/her.
You never find a solution if you never open your mind.
Don't be so childish, my friend.

Friday, June 8, 2012

two are better than one..

Sesuatu yang tidak mudah ketika saya harus berkonfrontasi dengan seseorang. Saya sendiri tidak menyukai konflik. Menjadi seorang yang asertif bukanlah kekuatan saya.Saya pribadi mengakui bahwa beberapa kali saya membiarkan seseorang 'menjajah' hak saya. Tentunya ada beberapa alasan mengapa saya melakukannya, entah karena merasa kasihan, tidak tega, atau memang tidak mau melawan.Tapi ada kalanya saya dapat berkonfrontasi dan menjadi keras.Saya tidak selemah yang mungkin Anda bayangkan.Namun saya akan dapat berkonfrontasi, pertama ketika saya merasa ada hal yang tidak dapat dikompromikan. Kedua, jika saya sudah merasa cukup dekat dengan orang yang bersangkutan, dengan harapan dia akan mencoba mengerti saya.

Amsal  28:13 “Siapa menyembunyikan pelanggarannya tidak akan beruntung, tetapi siapa mengakuinya dan meninggalkannya akan disayangi.”


Saya tidak menyangka, bahkan tidak pernah terpikirkan... bahwa jika pada akhirnya saya harus kehilangan seseorang karena kejujuran saya. Harapan saya untuk dimengerti sepertinya tidak akan terjadi. Sekarang saya baru paham bagaimana hubungan dapat rusak; lebih banyak karena kejujuran daripada kebohongan. Seperti kata Jhon Lenon, bagaimanapun lebih baik dibenci karena menjadi diri sendiri daripada harus berpura-pura untuk disayangi.

Pengkotbah 4:9-10 “Berdua lebih baik dari pada seorang diri, karena mereka menerima upah yang baik dalam jerih payah mereka. Karena kalau mereka jatuh, yang seorang mengangkat temannya, tetapi wai orang yang jatuh, yang tidak mempunyai orang lain untuk mengangkatnya!


Terima kasih atas semua proses pembelajaran yang sudah pernah Anda hadirkan.
Saya tidak akan pernah menganggap Anda musuh atau lawan bahkan ketika Anda menganggap saya demikian.
Tidak ada kata lagi yang saya akan coba katakan.



Sunday, June 3, 2012

It should be...

Today should be easy and beautiful..
Today I had my very first time piano classic concert, playing Mazurka in B flat by Chopin.
Very happy because my friend, her brother, and cousin wanted to come to see my playing.
I woke up and prepared dress, make up, everything perfectly.
Attended devotion first at 9 a.m then had breakfast.
My friend said she can't come because a reason.
Took public transportation to the location. I arrived at about 12 p.m
I had been scheduled at 1 p.m but MC called me to the stage after 15 minutes.
And I was not ready enough.. but what can I do? I walked to the white grand piano.
Nervous. Played.. Finished..Heard some applause.. and walked back to my teacher..
Then I met my Sunday school student came to perform too.
Meet a violin and vocal instructor in a music school I teach.
Meet my sister and her boyfriend also.
After the concert, I joined some guys to Jakarta.
But I don't know, I feel alone.
They like strangers. or I am the stranger? Completely feels like a stranger.
Today is very different with what I imagine..
My decision ruins my imagination.
Please self, relax, and laugh a lot..
The world need it...

i put my practice here.. sorry for a little mistake in a middle of the song.. promise, next time will be better.. xP



Saturday, June 2, 2012

June Wish..

Mencuri beberap menit dari waktu istirahat untuk menulis semoga buka suatu tindakan kriminal.. Masih seperti kemarin rasanya bingung mau ngetik tentang apa.. hmm.. sebenarnya  bagaimana menyampaikan pikiran dengan kata dan kalimat yang sederhana sehingga ga terlihat lebay. Hahaha.. Tapi bebas ko mau interpretasi apa juga itu memang tergantung yang bacanya..
Kadang mencuri waktu untuk bersantai disaat seharusnya bisa melakukan sesuatu yang lebih berguna.. Pikiran ini sulit untuk diajak menikmati apa yang dikerjakan.
Kadang pengen ngerjain ini itu ini itu tapi pikiran langsung susah duluan.. padahal kalau udah dikerjain mah biasa aja.. terus kalau waktunya terbuang percuma nanti malah nyesel.. huhuhu..
makanya sekarang latihan aja deh memaksa diri untuk menikmati.. dan tentu aja untuk melakukan yang terbaik...
Target dua minggu ini udah selesai bikin verbatim dan analisa pembahasan.
Dua minggu berikutnya bikin bab V sambil ngurusin tes toefl dan input SKP.
Memang bener ya kata orang, ketika ngerjain sesuatu sendirian tuh itulah diri yang sebenarnya..
Pada masa-masa inilah gw lebih bisa memahami, mengenali, dan memperbaiki diri gw.. 
Mohon doa restu yaahh..
Semoga bulan Juni skripsi dan kuliah bisa selesai  dengan memuaskan jadi Juli bisa sidang.. Amiiinn..

Friday, June 1, 2012

blankblankblank

Lohaa...
Tadinya saya punya banyak ide untuk bahan post kali ini.
Tapi yang terjadi ketika saya meng klik new post tiba-tiba saya hilang ingatan mau nulis apa.
Jadi cukup sekian dan terima kasih.
Selamat bulan Juni kawan-kawan.

Sunday, May 27, 2012

friends or foe? #part2

dear friend,
i don't know what are you thinking about conceived of friendship.
are friends is the recourse when you have no one else?
are friends more than a raiment for you?
or just ravens that eat all the seeds on storehouse?

you toil too much to be loved.
you array your words and it sounds so beautiful.
I supposed that was right, that was true.

I don't know why you always suspicious with others
You seem so insecure

Maybe this is a novitiate for our friendship
Or God just want me to abandon you
Therefore I'm thinking now
Are you deserve to accept my kindness when you behave so crude at me?
If you still beside me, I think you don't feel that is a privilege since I'm not a magnate just like what you expect

I don't have any intention for having a friendship with you but the sake of this friendship.

I convince my own way on God. He has the supreme rules. He wants me to forgive you although your words and behaviors hurt me so bad. I fairly want to give up.

Thursday, May 17, 2012

why money?

Thank God I finally can buy things by my own money after do some works as a piano instructor and a freelancer. Actually I like shopping but in case I have no money I don't feel excited to buy anything. Hahaha...
A friend had ever asked like this: "Have ever bought a Charles and Keith shoes or some shoes that have big brand name?" (means: expensive shoes). My answer: not yet.
Maybe she can buy anything she wants because she have money. But me? I haven't finished my education yet, don't have a job with high salary. So I don't waste my money or ask my parents to buy just for that kind of things.
Unfortunately, my netbook have broken by my fault.
I need to buy a new one.. :(
The good news my parents give me money to buy.
So I take the money, bought it with my dad yesterday, and promise I'll give my salary this month to them..
I'm happy but also regrets my fault.. Huhhuhuhuu...
I want to show you my photo experiences with my new netbook.. So funny I think.. Please don't laugh..



Friday, May 11, 2012

a best friend~


we do shopping, singing, sometimes arguing, eating, talking, sharing things, sometimes gossiping xD, do different sport together, chatting, hang out, have fun, supporting each other, play, pray, serving child ministry together, we do crazy things, we are friend xD      

Thursday, May 10, 2012

In case of emergency


It was noon, so hot, sweaty, and upset.. I walked in to elevator in Campus, push the button G (for Ground). Then I looked in front of me... I saw an announcement there.

"In Case Of Emergency:
1. Do Not PANIC
2. ...
3. ..."
I forget what's the second and the third xP




Then, I lift up my head. Remembering that panic is not needed in emergency.
Yes... It shouldn't applicable just on elevator. It applicable in real life.

In case of emergency: DO NOT PANIC 


Wednesday, May 9, 2012

It's Okay. I pray you'll be recover soon.

Do you remember about my post days ago about gratitude?
am trying to do it. Espcesially today.
I'm tired of complaint. It doesn't change anything but exhausted mentally.

Today I have an appointment with my thesis advisor at 2 p.m in Campus.
So I went to Campus, you know by what? of course train... but... what make it special is I take ecomy class train because I don't want to be late and the fisrt train is the economy one ..

If you live in States, Japan, Aussie, Singapore, or other developed countries there will be no worry take the economy.. but in Indonesia... *sigh* just look the picture
economy class train

There was no more empty chair so I stand up.. a lot of smoking people there. I thank to the Lord for He let me sit in Stasiun Cilebut (next railway station after Stasiun Bogor). And.. I fell a sleep 'till Stasiun Sudirman.

Finally I arrived in Campus. I sent my thesis advisor a text message, told her I already in front of her room. No response.
After an hour, I had got a text message from her.. She said she did send me text message in the morning, told me she has a fever, need take some rest, and can't go to Campus. She really sorry and apologize about that.
I only replied: "It's okay, ma'am. I pray you'll be recover soon."


Yeah.. I learned to praise the Lord whatever the situation.
So I decided to go home by train but I must take transJakarta to reach Stasiun Cawang.
I bought the ticket. SUDDENLY my chairmate on Junior high school sent me bbm. She said she want to mourn our junior high school teacher. I said to her that I still in Jakarta, in front of Plaza Semanggi. She said she was in front of Plaza Semanggi too. She asked me to join her, back to Bogor by her car. WHAT A MIRACLE.

We talked about many things. She encouraged me to learn english more and more. She asked me to play piano in her new restaurant. After that, we went to Sinar Kasih, mourned.

I learned how to be thankful in any conditions. I learned how to not give up. I learned how to save friendship as well.

Thank God for this beatiful day. This is only by Your Grace.

Tuesday, May 8, 2012

Ku kan berharap padaMu

Di saat seluruh pengharapanku luruh
dari segala arah ku bagai diterjang peluru
nafas memburu dan akalku tlah hilang arah
bahkan mungkin kebuntuanku hasilkan amarah

kubertelut berlutut, kepalaku menunduk
kuabaikan setiap penatku dan suntuk
kuserahkan segala masalahku dan belenggu
lupakan arogansi dan setiap rasa angkuh

ku tahu problema sering datang bertubi-tubi
ku tahu ku cepat emosi dan berapi-api
tetapi ku tahu di sini aku tak sendiri
masih ada firman Tuhan yang buat aku berdiri

Dengan segenap jiwa ku meminta padanya
dengan setulus hati kumuliakan namanya
sehingga kuangkat tanganku demi dirinya
dan ku serahkan hidupku hanya untuknya

Blessed be the name of the Lord cause His words so sharp like two sided swords
ku pegang teguh semua janji janji Nya
dan takkan ragu kuangkat tinggi panji Nya

I've looked everywhere all around the world,
I should not scared cause he's my truly hope
Dunia tak bisa beri apa yang Kau tawarkan
PadaMu kunyanyikan, kasihMu ku wartakan

Hanya padaMu kuberharap
kasih Mu disetiap langkahku
Hanya Kau Tuhan, kuserahkan...
segala beban hidupku...

Ku kan berharap pada Mu..
(it's like this like that yo, now everybody)
(put ya hands up)
Ku kan mengangkat tanganku..
(it's like this like that yo, now everybody)
(put ya hands up)

by: disciples

Monday, May 7, 2012

more about "t"

I don't know why the sky is crying all over the day... Yes, cloudy and rainy day..
There's a lil' bit sunshine and sad I do not see rainbow after the rain....
The sky just like my progress with 't'... Do you know what 't' is?

T for THESIS!

Hahaha.. 

Like the sky that sometime bright, my thesis sometime going smooth..
Like the sky today that so dark, my thesis now is stuck since my thesis advisor seems so busy and have no time for me :'(
Like wind brings the cloud to another place, I have another idea to make my thesis move... Hahaha...
I came to another lecturer and ask for her help to review my thesis and praise the LORD! She accepted my request. Tomorrow I'll bring my last progress to her and waiting her feedback..
Now, I'm still waiting for letter that I need to do interview and observation in a drugs rehabilitation. I pray for the permission won't be difficult and the subject will be cooperative. (Amen).

So guys, whoever you are, wherever you are, I need your support by prayer to Almighty God for I can finish my thesis in this June.. 

The sky needs more sunshine to make a rainbow.
I need You to make my thesis finish and bring a smile on my face just like this :)
- Cyevs

Sunday, May 6, 2012

Sedikit cerita di hari ini

Akhirnya gw tiba di hari yang banyak orang menulis di wall Facebook,
banyak bbm masuk, banyak sms, dan banyak mention twitter lebih dari biasanya...
Pada awalnya gw menyembunyikan hari ulang tahun gw. Dulu gw orangnya sangat idealis dan hampir tidak realistis tapi gw masih sadar kok.. Hahaha.. Gw pengennya orang-orang inget ulang tahun gw tanpa harus ada pengumuman di facebook bahwa hari ini 6 Mei 2012 seseorang yang bernama Cynthia Eveline sedang berulang tahun. But, well, that's so childish and not fair, karena gw aja gak hafal semua tanggal ulang tahun orang2 yang gw kenal.. Gw seneng kok diucapin "selamat ulang tahun" sama orang lain.
Inilah canggihnya media sosial yang satu itu. Bahkan orang yang pernah ngomong di dunia nyata sama gw ngucapin selamat ke gw.. Hahaha... rasanya kocak aja.. Lebih mudah berkomunikasi di dunia maya daripada di dunia nyata untuk masa-masa sekarang ini.

Hari ini gw senang. Meskipun hari ulang tahun hanya satu kali dalam setahun. Meskipun hari ini tinggal hari ini. Meskipun besok gw kuliah pagi. Meskipun skripsi gw belum selesai. Meskipun peralihan hari tadi gw lewati dengan mengerjakan laporan MMPI-2, meskipun ucapan selamat ulang tahun belum gw terima dari beberapa teman yang gw harapkan, meskipun semua tidak sesuai dengan imajinasi dan harapan gw.
Hari ini gw senang.

Hari ini gw senang karena 22 tahun yang lalu gw udah terlahir ke dunia ini untuk sampai nantinya gw bisa kembali ke tempat Bapa di Surga. Selama menunggu pulang, gw ga pengen kehadiran gw sia-sia di dunia ini.
Setiap tanggal ini terulang di setiap tahun..., selama gw belum pulang, setidaknya gw bisa memanfaat semua yang Bapa kasih dan percayakan sama gw for glorify His Name. Itu berarti no more stay in comfort zone and no more being lazy!!

Sebenarnya masih banyak yang mau gw ceritain tapi yaa post kali ini cukup sampai sini dulu.
Semoga malam ini bulan bisa bersinar dengan indahnya..

I'm the star
You are my Sun
Without You I have no light
- Cyevs


New Year!!

Finally I'm 22 :)



I am a flower quicly fading
here today and gone tomorrow

Friday, May 4, 2012

I hope fashion is a friend

Actually.. I don't really like fashion and make up. Nowadays, I wear very casual style.. 
I have a lot of troubles with mix and macth my appearance..

Party always be a nightmare for me for I need to think hard which dress, high heels, other accessories to wear..  and the worst is .. put make up on my face..
Even in office I just wear shirts, trousers, high heels, and a simple hand carry..
A simple me..

Unfortunatelly, the fact is... fashion and make up are a part of personality and professionalism...
So I want to learn about that..
Hmm.. I guess my friend, Anas could teach me about this..
Sometime I see her blog's writing about fashion.. 
Please teach me master.. xD

Here, I try to show you what I approximately wear if there's a (wedding) party and its make up..



Who can make my face up like this? I can't do it by my self :(
the bag fashion - 134,99 USD
the dress -149 USD, so expensive :(
The shoe.. I don't know how much it price


























See... fashion is expensive... :(
How's my choice....?? Is it good... or bad..?? 
Good or bad... I have difficulties to make it true.. Hahaha..

step by step

someday, i will travel the world :)

Mimpi~


Semua orang pernah berimajinasi, bermimpi, berkhayal,
tapi tidak semua orang berani mengutarakan mimpi-mimpinya.
Terkadang ada perasaan tidak layak untuk bisa meraih mimpi
Atau mungkin, ada pikiran yang mengatakan bahwa sesuatu yang  didambakan itu terlalu sukar diraih..
terlalu berbeda dengan keadaan sekarang, terlalu jauh...
Lebih sedikit lagi orang yang berusaha menggapai mimpi..

Mimpi memang hanya akan sekedar mimpi...
Tetapi jika tidak berani memimpikan sesuatu bagaimana bisa kita meraih sesuatu yang memang benar-benar kita dambakan...

Mimpi menggerakan imajinasi.
Imajinasi menggerakan pikiran untuk berpikir. Pikiran menggerakan menggerakan kreativitas untuk membuat suatu jalan menuju mimpi...
Dan jalan tersebut menuntun kaki meraih mimpi..

Bermimpilah, tersenyumlah...
Biarkan mereka menertawakan mimpimu..
Buatlah mereka diam dengan mewujudkan mimpimu.
Temukan harapan-harapan lain..

Jangan letih berharap,
jangan letih berdoa,
jangan letih berjuang...

Nikmati setiap prosesnya...
Mimpi itu suatu perjalanan....


Cynthia Eveline
Selasa, 24 April 2012
@Rain City
Ditemani gerimis hujan kota Bogor...

Thursday, May 3, 2012

Sunday, April 29, 2012

the unconscious

Yang namanya proses memang tidak pernah mudah..
Baik untuk dimengerti apalagi untuk disadari..

Sama hal-nya seperti seorang anak kecil yang melihat orang lain tumbuh menjadi dewasa tanpa menyadari bahwa dirinya sendiri ikut bertumbuh..
Anak kecil itu selalu mengagumi pertumbuhan orang lain tanpa menyadari pertumbuhan dirinya sendiri yang mengagumkan..
Anak kecil itu terlalu sibuk mengamati lingkungan sekitar yang berubah-ubah, berinovasi, menjadi lebih indah tanpa mengamati dirinya sendiri yang memiliki banyak potensi untuk dikembangkan.

Anak kecil itu terjebak dalam fisiknya yang sudah menjadi dewasa yang serba tahu tentang dunia luar namun tidak mengetahui apapun tentang dirinya sendiri.

Anak kecil itu sedih.
Ia tersesat.
Ia ingin pulang.
Tapi ia sendiri tidak mengetahui apakah dia memiliki rumah apa tidak.
Anak kecil itu merasa sendiri

Anak kecil itu hanya dapat terus berjalan sampai ia tiba di suatu rumah kayu.
Pada siang hari, cahaya matahari melewati kisi-kisi kayu tersebut.
Ia merasa silau karena ada pantulan matahari tersebut.
Ia berjalan menuju sumber pantulan.
Ia tidak mengetahui benda apa yang memantulkan cahaya matahari yang menyilaukan matanya.

Ia berjalan pelan-pelan, penuh ragu, tapi juga bersemangat.

Tibalah ia di depan benda tersebut.

Ia tidak dapat berkata-kata
Kaget
Terpesona

Ada sesosok orang dewasa dengan kakinya yang jenjang, wajahnya yang bersinar, rambutnya yang berkilau, mata yang berbinar-binar...

Akhirnya ia menemukan dirinya yang sebenarnya di dalam cermin.

Wednesday, April 25, 2012

lost

Dear home,
where's my heart belong?

Sincerely.
your self

Aman dalam perlindungan Allah

Dari Daud.
TUHAN adalah terangku dan keselamatanku, kepada siapakah aku harus takut? TUHAN adalah benteng hidupku, terhadap siapakah aku harus gemetar?
Ketika penjahat-penjahat menyerang aku untuk memakan dagingku, yakni semua lawanku dan musuhku, mereka sendirilah yang tergelincir jatuh.
Sekalipun tentara berkemah mengepung aku, tidak takut hatiku; sekalipun timbul peperangan melawan aku, dalam hal itupun aku tetap percaya. Satu hal telah kuminta kepada TUHAN, itulah yang kuingini: diam di rumah TUHAN seumur hidupku, menyaksikan kemurahan TUHAN dan menikmati bait-Nya.
Sebab Ia melindungi aku dalam pondok-Nya pada waktu bahaya; Ia menyembunyikan aku dalam persembunyian di kemah-Nya,

Ia mengangkat aku ke atas gunung batu.

Maka sekarang tegaklah kepalaku, mengatasi musuhku sekeliling aku;

dalam kemah-Nya aku mau mempersembahkan korban dengan sorak-sorai;
aku mau menyanyi dan bermazmur bagi TUHAN.

Dengarlah, TUHAN, seruan yang kusampaikan,

kasihanilah aku dan jawablah aku!

Hatiku mengikuti firman-Mu: "Carilah wajah-Ku"; maka wajah-Mu kucari, ya TUHAN. Janganlah menyembunyikan wajah-Mu kepadaku,

janganlah menolak hamba-Mu ini dengan murka;

Engkaulah pertolonganku,

janganlah membuang aku dan janganlah meninggalkan aku, ya Allah penyelamatku!

Sekalipun ayahku dan ibuku meninggalkan aku, namun TUHAN menyambut aku.


Tunjukkanlah jalan-Mu kepadaku, ya TUHAN, dan tuntunlah aku di jalan yang rata oleh sebab seturuku. Janganlah menyerahkan aku kepada nafsu lawanku, sebab telah bangkit menyerang aku saksi-saksi dusta, dan orang-orang yang bernafaskan kelaliman.

Sesungguhnya, aku percaya akan melihat kebaikan TUHAN di negeri orang-orang yang hidup!

Nantikanlah TUHAN!

Kuatkanlah dan teguhkanlah hatimu! Ya, nantikanlah TUHAN!

(diambil dari Mazmur 27:1-14, Terjemahan Baru)

dedicated to Aloincuuuung..!!






no matter how far our best friends are, their presence always feel closer when we pray for each other




Have a nice next episode of life in Helsinki, Loincheee~ :)

Thursday, April 19, 2012

Gratitude

I'm so wondering why many Russians see my blog. But that's okay.. I'm happy if my writing can be read by a lot of people. So, Hi World...! Today I'm gonna share about gratitude.
In one situation there are two choices of thinking. See the goodness or the badness. I'm not talking about 'half full' or 'half empty' glass. No matter how full or how empty glass, the best thing to do is 'give thanks'. Thanks for the water on it. Even if there's no water on it, still give thanks, no matter how you feel. Yeah, maybe it seems weird and hard but complain doesn't change anything and give thanks is better. And someday, I'm sure, you can see that the moment you are facing now is the best moment you have no matter how you feel.

So no matter how you feel, gratitude is always the right and the best decision.

"In everything, give thanks"

:)

Saturday, April 7, 2012

starting point

I think, today is my starting point to rebuild my heart and mind (again).
So many time I raise and fall (again).
But the only I think I know is I never give up.
I was born not to give up.

After yesterday all night crying aloud with nobody know (okay, now everybody know..),
I guess I start to know how to fix all the broken pieces of me.
God knows how to heal me just like this song:


Tuhan Yesus setia, Dia sahabat kitaDalam sgala susahku, selalu menghiburkuDia mengerti bahasa tetesan air mataWaktu badai mengamukDan gelombang menyerangTuhan Yesus setia

I'm so happy today because I can meet my cousin from Australia and Daniel from Bandung also. Unfortunately, His wife can't come but I'm happy because My family can skype-ing with his wife.
Abang and Daniel came to my home and will stay for two night. I'm so excited about this. We can do so many things and have some fun (please, without thinking about thesis)

Tonight, abang was looking into my eyes and says to me,
"once you are in the downiest place, the only way you have is to raise up. Untuk maju, terkadang kamu harus berani dan nekat."

Well, that are the tools I need: "move on and brave"
Hmm.. I'll try and let me see what will happen next.
God bless you, all.

Friday, April 6, 2012

can't be move?

hmm.. I wonder why I still writing a galau post.
Uh-huh.. maybe some of you think I'm an unstable, immature, and have an irrational thought.. Frankly, I am.
Everytime I want to move on there's a moment that make me stuck on this comfort zone..
It should be my weakness: Once I love someone, it will be forever.
I call it weakness because... love makes me weak.. give up to others.
But, I don't want to be like this forever... I'm sure love is make you strong not make you weak, right?

Promise (again), I will never write any galau post...!! note it...!!

Monday, April 2, 2012

Where are you?

This brain just like video tape.

When I sit, lay, walk, and whatever I do, sometime my brain plays some part of past.
Some bitter, some sweet.

And I just keep go on in the present because I can't go back to the past fixing my mistakes and going forward to the future either.


O.. how I miss your presences, JTEC.
You were there when I am down.
I was here when you need to share your feeling, good or bad.
and I enjoyed listening to you.

Why you have to dissapear and not giving me any clue to find you? 

I'm glad if you find your own way now, but sad we don't talking anymore..
You are my friend and always will be..

Tuesday, March 27, 2012

Four Inspiring Men

A bit funny when I think about this post. It wasn't too hard to think about inspiring men for me. I used to make this post titled "five inspiring men". But I just could find four.. -_-"
haha.. let's see who they are...

Tadaaaaammm.. 
4th:
Lee Min Ho

I don't really excited about korea but since I've seen 'city hunter',
I captivated with an actor named Lee Min Ho.
He is so cute, cool, and handsome..!! xP
but I don't like his performance in Boys Before Flower. so feminine.. :(
He teaches me to look after my appearance because when people see you, the first thing they recognize is your appearance.


3rd:
Michael Bublé
He is so handsome, talented, has a great voice, cute, cool, modest.
His age is more than 35 but He still look young.
I love his song titled 'home', 'haven't met you yet', 'my everything'.
He inspires me to  learn more about music.
I hope someday I can meet him.
I want to be his piano player.
That's my dream.
:)


2nd: 
Barrack Obama
The First Man of United States.
The first African-American President of States.
He is so brave, strong, family loving, modest.
I proud for he had lived in Indonesia, my country.
Obama, please take me your country.
Please, please, please, please.....


And in the first position is belong to:
Ricardo Izecson dos Santos Leite
(Kaká)
So proud of him.
Handsome, faithful, family loving, modest, religious, healthy, elegant, and  
He is belong to Jesus.
All criterias that I like is on him. ;p



 

another chapter.

After through a rough season of life - valley of darkness - I feel relief and can breath again.  I met someone a couple year ago. He seemed...